Kartupeļu omlete

Bieži vakaros pēc darba gribas kaut ko ieēst, bet ir slinkums vilkties uz veikalu un gatavot normālas vakariņas.

Internetā uzdūros vienai interesantai receptei, kuru var ātri pagatavot. Turklāt pastāv liela iespēja, ka produkti varētu arī būt ledusskapī vai pagrabā, kurā mētājās pusstirna. Šādu ēdienu man bērinībā gatavoja vecmāmiņa. Šī ir bāze, kurai var pievienot aptuveni visu, kas mētājās ledusskapī (piemēram, bekonu, žāvētu krūtiņu utt)

Sastāvdaļas (vienai personai):

  • Sīpols (kāds nu ir pieejams)
  • Paliels kartupelis vai divi mazāki
  • 2 olas
  • Sāls, pipari u.c. garšvielas, kas gadās pa rokai un gaumei
  • Sviests cepšanai

Galvenā sāls – plānas kartupeļu šķēles un to pagatavošana (cepšana) pirms pievienot olas.

Pannā izkausē sviestu un pievieno sagrieztu sīpolu. Apcep sīpolus līdz tie kļūst mīksti un zeltaini. Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus un dažas ēdamkarotes ūdens. Uzliek pannai vāku. Pa laikam apmaisot, cep līdz kartupeļi ir mīksti. Pēc tam, pa virsu pārlej sakultās olas un maisa, līdz tās ir vienmērīgi sajaukušās ar kartupeļiem un sīpoliem. Tālāk jau cep līdz gatavs uz mazas uguns.

Es pats pievienotu vēl nedaudz žāvētas krūtiņas un sanāktu kaut kas līdzīgs zemnieku brokastīm, kuras ir grūti nosaukt par brokastīm.

Orģinālais avots: http://thestonesoup.com/blog/2010/07/how-to-eat-for-2-a-day-5-ingredients/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: